EVENT

Línt + Eirik Havnes

Lobbyen, Verkstedhallen - 24.10.2015 kl. 21:00 - 25.10.2015 kl. 02:30

24 oktober vil vi kunne tre inn i et mektig suggerende lydbilde på Lobbyen når vi får besøk av Línt.

Dørene åpner: 21.00
CC: 100
Aldergrense: 18 år

Ljnker:
https://www.facebook.com/lintmusic
http://klangkollektivet.no/klang/artistar/lint/

LÍNT
Mektige lydlandskap fra postrock-tradisjonen møter moderne popelementer og fremkaller gåsehudstemning både live og på plate.
Som barn av samtidens post-rock, var ambient og drømmende gitarkomposisjoner nøkkelord for Línt sitt utgangspunkt ved oppstarten tilbake i 2012. Inspirasjonen fra storheter som Mogwai og Sigur Rós var tydelig, og mottakelsen fra publikum varm. Men gutta hadde mer på hjertet enn å hedre sine musikalske forbilder.

Fra utgivelsen av «Línt EP» i 2013, via spillejobber på by:Larm, Trondheim Calling og Hovefestivalen, har impulser fra flere sjangre listet seg inn i lydbildet og sørget for et mer eklektisk, lekende og søkende uttrykk.

De siste to års eksperimenteringer har de siste årene tatt sekstetten i en ny retning, med blant annet impulser fra trip-hop og Portishead. Resultatet er samlet i debutalbumet «Then They Came For Us», som ble sluppet i april 2015.
De har beholdt de dynamiske kontrastene, de symfoniske og avantgardistiske elementene, og de suggerende komposisjonene som bygger seg opp til mektige lydlandskap.
Men noe har skjedd med uttrykket. Med singelen «Mierka» innledet Línt et samarbeid med den danske produsenten Brian Batz (Sleep Party People, Scarlet Chives).
Med litt mer tid og en fullengder å utfolde seg på, har Batz gitt Línt ny innpakning.
Det filmatiske har alltid vært fremtredende hos Línt. Bruken av visuals på scenen understreker den mektige musikken, har – kombinert med gåsehudtilstandene – sikret
dem et heftig live-rykte i hjembyen Bergen.

Besetning
Mads Solberg: gitar, piano, vokal
Eirik Marinius Sandvik: gitar, vokal
William Mangerøy: gitar
Rasmus Arnesen: elektronikk
Christian Midthun: bass
Jard Hole: trommer

Detaljer

Sted: Lobbyen, Verkstedhallen Strandveien 29, 7042 Trondheim,
Tid: 24.10.2015 kl. 21:00 - 25.10.2015 kl. 02:30
Prisinformasjon: CC: 100,-
Link: http://www.verkstedhallen.no/
Aktørprofil: https://musikkplassen.no/tilbyder/klangkollektivet