EVENT

Lint + Spurv på Hulen

Hulen - 01.10.2015 kl. 21:00 - 02.10.2015 kl. 02:30

Konsertstart: 22.00

Spurv
Oslobandet Spurv spiller tung, intens og melodiøs instrumentalrock med tre gitarer, cello, fiolin, trommer og bass. Spurv er aktuell med debutalbumet «Skarntyde» utgitt på No Forevers Records 11.05.2015. Universitas skriver at albumet er «et massivt kunstverk. Rett og slett elitemusikk», mens musikknyheter.no omtaler albumets singel «Mellom broen og elven» som «Definitivt en av de aller beste norske låtene i år». Spurv ble stiftet i 2011 og har tidligere gitt ut EPen «Blader som faller til jorden og blir til nye trær» i samarbeid med Diger Distro og Doognad Records. Siden 2011 har bandet spilt blant annet på Øyafestivalens klubbdag, Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, i Trondheim og Porsgrunn, samt sist for et utsolgt Internasjonalen i forbindelse med slippfest for albumet «Skarntyde»! Spurv spilte også live på Ruben på P3 20.05.15. til stor suksess. Bandet har fått utelukkende positiv respons på alt de har gjort, og drar flere og flere folk til konsertene de spiller. Spurv er kjent for å levere emosjonelle, hardtslående og intense konserter. Musikken er vakker og stemningsladet, og blir gjerne satt i sammenheng med band som Godspeed You! Black Emperor, Mono og This Will Destroy You, men har også klare referanser til black metal og klassisk musikk.


Línt
Som barn av samtidens post-rock, var ambient og drømmende gitarkomposisjoner nøkkelord for Línt sitt utgangspunkt ved oppstarten tilbake i 2012. Inspirasjonen fra storheter som Mogwai og Sigur Rós var tydelig, og mottakelsen fra publikum varm. Men gutta hadde mer på hjertet enn å hedre sine musikalske forbilder. Fra utgivelsen av «Línt EP» i 2013, via spillejobber på by:Larm, Trondheim Calling og Hovefestivalen, har impulser fra flere sjangre listet seg inn i lydbildet og sørget for et mer eklektisk, lekende og søkende uttrykk. Da trommeslageren i slutten av 2012 fikk senebetennelse, hentet han like greit inn ny trommis og startet selv å eksperimentere med elektronikk og programmering av beats, synther og loops. De siste to års eksperimenteringer har de siste årene tatt sekstetten i en ny retning, med blant annet impulser fra trip-hop og Portishead. Resultatet er samlet i debutalbumet «Then They Came For Us», som ble sluppet i april 2015.

Det filmatiske har alltid vært fremtredende hos Línt. Bruken av visuals på scenen understreker den mektige musikken, har – kombinert med gåsehudtilstandene – sikret dem et heftig live-rykte i hjembyen Bergen. Dette har igjen gitt dem konsertoppdrag noe utenom det vanlige, som en times langt bestillingsverk for Bergen Filmklubb, til stumfilmen «Berlin, storbyens symfoni» (Walter Ruttmann, 1927). Noen av låtene på platen er basert på materiale som ble laget til denne filmen.

Detaljer

Sted: Hulen Olaf Ryes vei 48, 5006 Bergen,
Tid: 01.10.2015 kl. 21:00 - 02.10.2015 kl. 02:30
Prisinformasjon: Billettpris: 160,-.
Link: https://hulen.ticketco.no/lint__spurv
Aktørprofil: https://musikkplassen.no/tilbyder/klangkollektivet