EVENT

Lunsjkonsert med Bålfolket: Musikk for drømmer

Sortland Museum - 11.04.2015 kl. 14:00

Musikk har vært brukt i årtusener som balsam for sjelen. Musikk kan gi høydepunktopplevelser som vi kan leve lenge på, slike som skaper gode endorfiner i kroppen. Sykdom og plager kan mestres gjennom å spille eller lytte til musikk, folk kan hente styrke, håp og trøst gjennom musikken.
Med dette som utgangspunkt ønsker verdensmusikkgruppa Bålfolket å formidle en helende , kraftfull og ekte musikkopplevelse. Sammen danner de et musikalsk uttrykk som er sterkt forankret i det arktiske. De henter inspirasjon fra naturen, midnattsola og nordlyset . De tre kulturene i nord, det samiske, norrøne og kvenske virker også inn på lydbildet. Bålfolkets musikk kan være vanskelig å definere. Den passer godt inn i verdensmusikksjangeren, men har også element av samtidsmusikk .
Bålfolket ønsker å utfordre sansene til lytteren, skape en reise i hans og henes indre landskap og gi rom for følelsene. Musikk uten ord betyr å forlate tankene. Å forlate tankene er meditasjon. Meditasjon bringer deg tilbake til det opprinnelige. Opprinnelsen til alt er lyd.
Bålfolket består i dag av LeNa Paalviig-Johnsen (vokal, rammetromme), Bobby Dragonheart Kure (Digdgeridoo, vokal og tromme), Anita Dreyer (Vokal og tromme) og Kyrre Gram Franck (Vokal, fløyte og tromme)
Bålfolket har eksistert siden 2002 og hadde sin debut på Festspillene i Nord-Norge samme år. Med sitt musikalske uttrykk har Bålfolket også skapt internasjonal interesse. Ved flere anledninger har gruppa vært hovedband på Wildways folkrock festival i Shropshire sammen med artister som musikklegenden Robin Williamson fra The Incredible String Band og Andy Letcher fra Telling the bees. Også under en opptreden på Sviests Eco-festival i Latvia høstet de lovord.. Bålfolket har vakt oppsikt med sin nye CD «Out of the box – Into the Dreaming». Denne CD-en fås kjøpt i museumsbutikken

Detaljer

Sted: Sortland Museum Vesterålsgata 57, 8400 Sortland,
Tid: 11.04.2015 kl. 14:00
Prisinformasjon: 100,-
Link: http://www.museumnord.no/event/lunsjkonsert-med-balfolket-musikk-for-drommer/
Aktørprofil: https://musikkplassen.no/artist/bålfolket