Om Musikkplassen

FAQ (Ofte stilte spørsmål)


Her har vi samlet en del spørsmål om bruk av musikkplassen. Er det noe du lurer på som ikke står her, gi oss en tilbakemelding!

Kan jeg kjøpe og selge ting på markedsplassen selv om jeg er under 18 år?
Ja

Hvem kan opprette en aktørprofil på Musikkplassen?
I prinsippet alle som tilbyr noe i musikkmarkedet. Det betyr alt fra hobbymusikere som ønsker å profilere seg, til profesjonelle artister, musikere eller tilbydere av tjenester i bransjen. Vi ønsker å ha en stor spennvidde på våre aktører, og heller tilpasse søkefunksjonene for å gjøre det lettest mulig å finne det man leter etter.

Hva oppnår jeg med å registrere en aktørprofil?
Vi søker å opprette en komplett katalog over musikkbransjen i Norge, og vi vil fortløpende gjøre tilpasninger for å gjøre aktørene mest mulig tilgjengelige. Det er helt gratis å profilere seg på musikkplassen, og om man ønsker, kan man når som helst slette sin profil, så det er ingen risiko forbundet! En registrert aktør vil kunne motta forespørsler om relevante oppdrag, som kostnadsfritt kan besvares.

Jeg har lyst til å opprette en aktør. Hvor gjør jeg dette?
Dette kan gjøres på følgende to måter:
  1. Registrere deg som bruker, for så å trykke på "opprett en ny aktørside" under "min side"
  2. Trykk "aktører" i topp–baren eller fra forsiden slik at du havner på aktørsidene. Trykk deretter på "registrer ny aktør!".
Hva er forskjellen på å opprette en aktør fra en privat profil og å opprette en aktør uten å registrere bruker først?
Aktørsiden din vil være den samme uansett fremgangsmåte. Dersom du oppretter en aktørside uten å registrere en bruker først, vil det genereres en bruker for deg. Denne brukeren vil få navnet "admin + [aktørnavn]". Dersom din aktør for eksemepel heter "coldplay" vil brukeren din nå ha navnet "admin coldplay"

Kan jeg laste opp sanger som ikke er mp3–filer?
Nei. Vi tilbyr foreløpig kun opplasting av mp3.filer. Dersom du ønsker å legge inn en annen filtype enn mp3 kan du laste opp denne filen hos en annen tjeneste (f. eks soundcloud), og deretter legge den til på aktørsiden din.

Hvor kan jeg redigere aktøren min?
Etter at du har klikket på "min side" øverst i høyre hjørne på nettsiden klikker du på navnet på aktøren din som kommer opp i en liste under "min side"–knappen

Hvordan legger jeg inn en sang fra soundcloud, spotify, urørt etc?
Når du er inne på min side for din aktør trykker du på "produksjoner". Fra derfra står det bruksanvisning. Hvis du får problemer så er det bare å kontakte oss.

Jeg lager musikk, men jeg vet ikke om jeg er en "artist/band/dj"-aktør eller en "tilbyder"
Kort sagt, hvis du har noe å gjøre på en scene så er du førstnevnte. Dersom du for eksempel produserer musikk, men ikke fremfører denne i nevneverdig grad kan det være mer naturlig å velge en "tilbyder"-aktør, for så å velge musikkproduksjon som din kompetanse (her kan du også velge en eller flere av disse underkategoriene: låtskriving, komponering, produksjon, miksing, mastring og tekstforfatter)

Jeg har opprettet en aktør, men ser nå i etterkant at jeg har valgt feil type aktør til å begynne med. Hva gjør jeg?
Det finnes enkelte små gråsoner mellom de forskjellige type aktørene som vi arbeider med å eliminere. Et feil valg kan dog enkelt rettes opp på: min side(aktør) --> Basisinfo

Koster det penger å bruke musikkplassen?
Nei. Det er et stort mål for oss å holde siden gratis for alle parter. Vi vil muligens etterhvert utgi prisede tilleggsfunksjoner på siden, slik at de som ønsker "det lille ekstra" får muligheten til det.

Kan jeg skrive anmeldelser og kommentarer/artikler/bloggposter på musikkplassen?
Vi er ute etter personer som ønsker å påta seg slike arbeidsoppgaver hos musikkplassen. Dersom du har interesse for dette så vennligst kontakt oss :–)

Kan aktører se hvem som har gitt produksjonene deres terningkast?
Nei, alle kan se hvilke terningkast alle produksjoner har fått i gjennomsnitt, men ingen kan se hva andre brukere har stemt

Hvem kan legge ut eventer/konserter?
Kun artister/band/DJ'er samt spillesteder kan publisere dette. I tillegg kan utvalgte brukere få denne rettigheten. Dersom dette er noe du ønsker å gjøre så vennligst ta kontakt med oss.Gi oss tilbakemelding!

Gi din kommentar